Min psoriasis klør – Få gode råd her

Psoriasis kan rigtig ofte klø, og der kan være rigtig mange årsager til at det klør.

Det mærkes oftere i vinterhalvåret, hvor luften er meget tør, man har mere tøj på og huden ikke får særlig meget luft.

Men der kan også være mange andre årsager til at psoriasis klør. Jeg har erfaret at min psoriasis rigtig ofte klør, når jeg har været stresset, drukket alkohol, spist usundt, dyrket for lidt motion eller har været i dårligt humør.

Jeg kan decideret mærke min psoriasis klø et par timer efter, jeg har drukket en øl eller et glas vin. Min psoriasis slår rigtig ofte ud, dagen efter jeg har været i byen eller til fest. Her skaller mine ramte områder rigtig meget, og kløen kan være ekstrem slem.

Det samme kan jeg mærke, hvis jeg har været inde i en dårlig stime, og ikke fået dyrket motion. Udover at det har en effekt på min psoriasis, har jeg heller ikke samme energi og overskud.

Vinterhalvåret er specielt slemt. Luften er tør, vi er generelt mere indenfor i denne periode, vi har mere tøj på, så den ramte hud ikke får samme mængde dejlig, frisk luft, og der bliver måske heller ikke dyrket lige så meget motion, fordi dagene er kortere.

Hvad kan du gøre mod psoriasis der klør?

Hvis din psoriasis klør, vil jeg anbefale dig at først drikke et stort glas vand. Det kan være at din væskebalance ikke er god, og dermed kan din hud være lidt tør. 

Herefter vil jeg anbefale dig at smøre med din almindelig creme til dit psoriasis. Gerne en rigtig god og fed creme. Så har din hud efterfølgende sværere ved at tørre ud.

 

Fakta om Psoriasis

  • Psoriasis er en kronisk sygdom
  • Psoriasis smitter ikke
  • Psoriasis kan komme overalt på kroppen
  • Psoriasis er højest sandsynligt arveligt
  • Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig

FAQ

Hvad er psoriasis?

Psoriasis er en kronisk sygdom, der viser sig ved at områder på huden bliver rødlig og huden kan skalle. At sygdommen er kronisk, betyder at den har et langvarigt forløb og/eller konstant vender tilbage. Man kan derfor forvente at sygdommen aldrig forsvinder helt.

Hvorfor får man psoriasis?

Læger og fagpersoner kender ikke den helt præcise grund til, hvorfor man får psoriasis. Men man kan med 100% bekræfte at det ikke smitter. Flere teorier går på, at psoriasis er arveligt. Det er der også flere beviser på. 

Er psoriasis farlig?

Psoriasis er ikke farligt, selvom det kan være irriterende og gøre lidt ondt. Ofte vil de hudområder, hvor der er psoriasis klø. Men det er bestemt ikke farligt. Hverken for dig eller andre.

Hvordan kan man behandle psoriasis?

Den bedste behandling på psoriasis er en sund livsstil. Spis sundt, dyrk motion og vær positiv. Hertil skal du huske at smøre de hudområder med psoriasis med en rigtig god creme.

Smitter psoriasis?

Psoriasis smitter absolut ikke.

Er psoriasis almindeligt?

Psoriasis er meget almindeligt. Det vurderes at mellem 2-3% af alle mennesker har psoriasis. I Danmark svarer det til ca. 180.000 personer. 

Andre artikler omkring Psoriasis

Psoriasis

Psoriasis     Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter ikke Psoriasis kan komme overalt på kroppen Psoriasis er højest sandsynligt arveligt Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig Fortæl os om dine oplevelser på vores Facebook-side ...

læs mere

Hvad er Psoriasisgigt?

Hvad er Psoriasisgigt?     Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter ikke Psoriasis kan komme overalt på kroppen Psoriasis er højest sandsynligt arveligt Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig Fortæl os om dine oplevelser på vores...

læs mere

Er psoriasis arveligt?

Er Psoriasis arveligt?     Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter ikke Psoriasis kan komme overalt på kroppen Psoriasis er højest sandsynligt arveligt Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig Fortæl os om dine oplevelser på vores...

læs mere

Psoriasis symptomer

Psoriasis symptomer   Psoriasis symptomer   Almindelige symptomer rød og skællende hud plamager irriteret hud tør hud   Øget skæl   Negleforandring psoriasis i neglene Symptomer på Psoriasisgigt   Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter...

læs mere