Er psoriasis farlig? 

Det korte svar er nej.
Psoriasis er ikke farlig.

Psoriasis kan dog på den lange bane, have en række bivirkninger, der potentielt kan være farlige.

Med tiden kan psoriasis medføre psoriasisgigt og diabetes. Op mod halvdelen af alle med psoriasis, oplever at få enten diabetes eller psoriasisgigt i løbet af deres liv.

Ofte kommer følgesygdommene, når man bliver ældre. Derfor kan det være svært at sige at det 100% skyldes psoriasis. Vil en person, der udvikler “gammelmands” sukkersyge (og har psoriasis) ikke have udviklet det, hvis personen ikke havde psoriasis? Det kan være svært at sige med sikkerhed.

Forskning viser dog, en tilbøjelighed til at personer med psoriasis udvikler gigt og diabetes.

Er psoriasis farligt mentalt?

Hvis man skammer sig over sin psoriasis, kan det også være mentalt tungt at have. Det kan påvirke ens sociale liv, og man er måske ikke så tilbøjelig til at vise sig frem i f.eks. t-shirts eller shorts.

Hvis man føler sig tynget af sin psoriasis, kan det også have en negativ spiraleffekt, hvor man får en dårligere og dårligere livsstil.

De mentale påvirkninger ved at have psoriasis, kan potentielt være mere farlige end de følgesygdomme som kan følge med.

Derfor er det vigtigt, at man accepterer sin psoriasis. Accepterer at man har psoriasis og nok aldrig kommer af med den. At man finder frem til en måde og livsstil, hvorpå man bedst kan leve med sin psoriasis.

Det er også vigtigt at huske, at ca. 2-3% af befolkningen har psoriasis. Det svarer til ca. 180.000 personer i Danmark. Derfor er det ikke en sjælden sygdom, eller en sygdom som man er alene med.

Læs også: Smitter Psoriasis?

Psoriasis er en af de mest kendte og udbredte sygdomme herhjemme.
Derfor er det nok også en større ting, at have psoriasis, i dit bevidsthed end i din omgangskreds’.

Fakta om Psoriasis

  • Psoriasis er en kronisk sygdom
  • Psoriasis smitter ikke
  • Psoriasis kan komme overalt på kroppen
  • Psoriasis er højest sandsynligt arveligt
  • Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig

FAQ

Hvad er psoriasis?

Psoriasis er en kronisk sygdom, der viser sig ved at områder på huden bliver rødlig og huden kan skalle. At sygdommen er kronisk, betyder at den har et langvarigt forløb og/eller konstant vender tilbage. Man kan derfor forvente at sygdommen aldrig forsvinder helt.

Hvorfor får man psoriasis?

Læger og fagpersoner kender ikke den helt præcise grund til, hvorfor man får psoriasis. Men man kan med 100% bekræfte at det ikke smitter. Flere teorier går på, at psoriasis er arveligt. Det er der også flere beviser på. 

Er psoriasis farlig?

Psoriasis er ikke farligt, selvom det kan være irriterende og gøre lidt ondt. Ofte vil de hudområder, hvor der er psoriasis klø. Men det er bestemt ikke farligt. Hverken for dig eller andre.

Hvordan kan man behandle psoriasis?

Den bedste behandling på psoriasis er en sund livsstil. Spis sundt, dyrk motion og vær positiv. Hertil skal du huske at smøre de hudområder med psoriasis med en rigtig god creme.

Smitter psoriasis?

Psoriasis smitter absolut ikke.

Er psoriasis almindeligt?

Psoriasis er meget almindeligt. Det vurderes at mellem 2-3% af alle mennesker har psoriasis. I Danmark svarer det til ca. 180.000 personer. 

Andre artikler omkring Psoriasis

Psoriasis

Psoriasis     Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter ikke Psoriasis kan komme overalt på kroppen Psoriasis er højest sandsynligt arveligt Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig Fortæl os om dine oplevelser på vores Facebook-side ...

læs mere

Hvad er Psoriasisgigt?

Hvad er Psoriasisgigt?     Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter ikke Psoriasis kan komme overalt på kroppen Psoriasis er højest sandsynligt arveligt Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig Fortæl os om dine oplevelser på vores...

læs mere

Er psoriasis arveligt?

Er Psoriasis arveligt?     Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter ikke Psoriasis kan komme overalt på kroppen Psoriasis er højest sandsynligt arveligt Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig Fortæl os om dine oplevelser på vores...

læs mere

Psoriasis symptomer

Psoriasis symptomer   Psoriasis symptomer   Almindelige symptomer rød og skællende hud plamager irriteret hud tør hud   Øget skæl   Negleforandring psoriasis i neglene Symptomer på Psoriasisgigt   Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter...

læs mere