Begyndende Psoriasis? Sådan behandler du det

Mistænker du, at du har begyndende psoriasis? Du har måske opdaget at dine albuer er mere tørre end de plejer. Det kan også være nede på din ankel eller på dit knæ.

Det kan også være, at områderne klør.

Her er det vigtigt, at du ikke giver efter for kløen. Drik i stedet et stort glas vand og smør med en fed creme.

Ofte bliver psoriasis udløst af enten betændelse i kroppen, f.eks. halsbetændelse, eller på grund af en livsstilsændring.

Derfor skal du huske tilbage. Har du været syg for nyligt, eller har der været ændringer i din hverdag.

Har du skiftet job? Har du været stresset? Har du spist meget usundt? Har du drukket meget alkohol?
Det er alle faktorer, der kan have udløst psoriasis.

Læs også: Hvad er Psoriasis?

Du kan også bare være heldig, og være i en hårdere periode, end du plejer. Psoriasis begynder kun, hvis du har sygdommen. Og oftest er sygdommen arvet fra et familiemedlem.

Sådan behandler du begyndende psoriasis

Start med at købe dig en rigtig god creme. Det er guld værd, når dit psoriasis begynder at klø.

Hvis du ofte eller jævnligt indtager alkohol, skal du overveje at skære ned på dit forbrug.
Alkohol har en negativ effekt, og får ofte psoriasis til at blusse op.

Begynd at spise sundere og dyrk mere motion. Specielt hvis du i den seneste tid, har følt dit i ubalance og stresset.
En sund og varieret kost er med til at understøtte en sund tarmflora, og motion giver øget velvære.

Alt er med til at give dig en bedre balance i tilværelsen, og det smitter af på din psoriasis, der ikke vil være nær så slem.

Læs også: Smitter Psoriasis?

Fakta om Psoriasis

  • Psoriasis er en kronisk sygdom
  • Psoriasis smitter ikke
  • Psoriasis kan komme overalt på kroppen
  • Psoriasis er højest sandsynligt arveligt
  • Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig

FAQ

Hvad er psoriasis?

Psoriasis er en kronisk sygdom, der viser sig ved at områder på huden bliver rødlig og huden kan skalle. At sygdommen er kronisk, betyder at den har et langvarigt forløb og/eller konstant vender tilbage. Man kan derfor forvente at sygdommen aldrig forsvinder helt.

Hvorfor får man psoriasis?

Læger og fagpersoner kender ikke den helt præcise grund til, hvorfor man får psoriasis. Men man kan med 100% bekræfte at det ikke smitter. Flere teorier går på, at psoriasis er arveligt. Det er der også flere beviser på. 

Er psoriasis farlig?

Psoriasis er ikke farligt, selvom det kan være irriterende og gøre lidt ondt. Ofte vil de hudområder, hvor der er psoriasis klø. Men det er bestemt ikke farligt. Hverken for dig eller andre.

Hvordan kan man behandle psoriasis?

Den bedste behandling på psoriasis er en sund livsstil. Spis sundt, dyrk motion og vær positiv. Hertil skal du huske at smøre de hudområder med psoriasis med en rigtig god creme.

Smitter psoriasis?

Psoriasis smitter absolut ikke.

Er psoriasis almindeligt?

Psoriasis er meget almindeligt. Det vurderes at mellem 2-3% af alle mennesker har psoriasis. I Danmark svarer det til ca. 180.000 personer. 

Andre artikler omkring Psoriasis

Psoriasis

Psoriasis     Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter ikke Psoriasis kan komme overalt på kroppen Psoriasis er højest sandsynligt arveligt Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig Fortæl os om dine oplevelser på vores Facebook-side ...

læs mere

Hvad er Psoriasisgigt?

Hvad er Psoriasisgigt?     Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter ikke Psoriasis kan komme overalt på kroppen Psoriasis er højest sandsynligt arveligt Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig Fortæl os om dine oplevelser på vores...

læs mere

Er psoriasis arveligt?

Er Psoriasis arveligt?     Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter ikke Psoriasis kan komme overalt på kroppen Psoriasis er højest sandsynligt arveligt Psoriasis kan dæmpes, men forsvinder aldrig Fortæl os om dine oplevelser på vores...

læs mere

Psoriasis symptomer

Psoriasis symptomer   Psoriasis symptomer   Almindelige symptomer rød og skællende hud plamager irriteret hud tør hud   Øget skæl   Negleforandring psoriasis i neglene Symptomer på Psoriasisgigt   Fakta om Psoriasis Psoriasis er en kronisk sygdom Psoriasis smitter...

læs mere